(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Lívance pro domácí pekárnu
Potřebné ingredience
Tak jak se dává do pekárny za sebou : 1/2l mléka, lžíce krupicového cukru, špetka soli, 1 vejce, lžíce másla nebo Hery, 270g hladké mouky, 20g droždí, citronová kůra nebo šťáva....
Postup přípravy
Nechám kynout a kynout...pak nalíváme na pánev pro lívance, kdo nemá i na normální pánev ,vždy potřu štětečkem, opeču, lívance jsou nadýchané...pak buď potírám marmeládou,povidlým,cokoládou čímkoli co máte doma a dáme šlehačku.Je to bomba. Dobrou chuť !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kokoska24
(upraveno)
23. 1. 2015, 9:50
Těsto na lívance míchám normálně v míse, v tomto případě mi připadá zbytečné dávat do pekárny. Těsto je řídké a není problém ho zamíchat a nakyne za chviličku.
kopretin.a
(upraveno)
22. 1. 2015, 22:51
těsto na lívance kyne bez pekárny 15 minut když dáte místo droždí prášek do pečiva, tak nekyne vůbec...
kurel
(upraveno)
23. 1. 2015, 9:22
@kopretin.a
Lívance s práškem do pečiva... no fuj
kopretin.a
(upraveno)
23. 1. 2015, 14:32
@kurel
ale prd...tuhle jsem neměla droždí a jak byly výborný mmch redakce Apetitu je dělá taky a fuj jim nepřijdou http://www.apetitonline.cz/recepty/8141-ricottove-livance-s-pomerancem.html
Irčík
(upraveno)
22. 1. 2015, 11:03
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, s pekárnou začínám... na který program děláte lívancové těsto a jak dlouho to asi trvá než nakynou? Irena
Ninouš
(upraveno)
22. 1. 2015, 21:58
@Irčík
No já bych to dala na program kynuté těsto.
bobřice
(upraveno)
3. 2. 2011, 21:35
super recept a Všem doporučuji vyzkoušet je to mňamka a velká!!!
vevercak78
(upraveno)
22. 1. 2011, 10:34